A szoftver egy ízig-vérig iOS termék. Németh Ferenc révén félig MAGYAR (!!!!!!), iOS 4.x-től felfele használhatja minden 3G, 3GS, vagy iPhone 4 mobiltelefon tulajdonos. Rákérdezek majd az Androidos fejlesztésre is.

Az előnyöket hol is kezdjem sorolni? Talán a legfontosabb, hogy kottát is képesek leszünk a használatával olvasni! Ez végre több órányi vesződéstől szabadít meg minket doboktatókat.

A szoftver specifikációjában gondolom a legelsők között szerepelt a tempó módosítása, valamint a kezek és lábak külön aktiválása, állíthatósága. Extra pont jár azért, mert a kották értelmes formátumban vannak beágyazva.

Minden kotta alatt találunk pár sor rövid megjegyzést a ritmushoz (ideális tempo, ütem), valamint leírást, olykor történeti áttekintést is.

Jelenleg több mint 300 kottából válogathatunk különböző stílusban. És ha már elég régi dobklinika rajongó vagy, akkor plusz öröm neked, hogy igen, a rudimentek is benne vannak az alkalmazásba.

És még.

Videók találhatóak minden kotta mellé, ahol külön lábdob mini screen-ben kiemelten látható a teljes ritmusjáték. Ezek után azt gondolnám, hogy egy magamfajta 3GS tulajnak ennyi mindent borzasztó nehéz lesz futtatni a szifonon, de nem. Minden működik mint a karikacsapás. Könnyen, gyorsan töltődnek be a menük, szinte alig kell várni a kottára, a midi visszajátszásra, valamint a videó anyagra.

A design átlátható, ergonómiailag alaposan átgondolt, hiba nincs benne.

A termék egy hihetetlen nagy űrt foltoz be a palettán. Már komolyan gondolkoztam rajta ha valaki nem csinálja meg, akkor én fogom leprogramozni. :)

Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Várom a továbblépést, ahogy jön frissítés beszámolok róla.

A szoftverről bővebben az iTunes oldalán, és Németh Ferenc termékre szabott oldalán olvashatsz (Angolul).

Sok-sok piszkálás utáni Update:

Pár ötlet ide a végére. A rudimenteknél jutott az eszembe, hogy lehet jó lenne a kottáknál egy timeline, mivel lassú játéknál nem lehet megkülönböztetni egyik hangjegyet a másiktól.

Lehetne az adott kották hallgatása közben, egy alsó scrollbar, ahol a kapcsolódó kottákat lehet kiválasztani. Így nem kell visszalépni a főmenübe.

Ettől függetlenül 100%-ig ajánlom minden kedves (leendő!) dobos társnak akinek van iPhone telefonja.